Eljegyzési gyűrű- Kísérő gyűrű- Karikagyűrű

Esküvői eljegyzési gyűrű

Három gyűrű- eljegyzési gyűrű, kísérő gyűrű, karikagyűrű-, melyek két ember összetartozását hivatottak szimbolizálni. De melyiket mikor adjuk, hol hordjuk és, mit jelentenek?

Eljegyzési gyűrű

Eljegyzési gyűrű Esküvő Siófok Hajóállomás Szóda
Kép forrása

Az eljegyzési gyűrű több évezredes múltra tekint vissza, de az biztos, jelentése ugyanaz maradt: két ember elköteleződését mutatja a világ számára, akik össze akarják kötni az életüket.

Tudjátok, hogy miért a bal kéz gyűrűsujján hordják a szerelmesek a jegygyűrűt és honnan ered ez a hagyomány?

Már az ókori Egyiptomban is az eljegyzési gyűrűt a bal kéz gyűrűsujján viselték, mivel úgy tartották, hogy ez az ujj, ahol található egy olyan ér, ami közvetlen összekötetésben van a szívvel.

Hazánkban is egyre jobban elterjed az a szokás, mely szerint az eljegyzési gyűrűt a vőlegény egyedül választja ki, és ezzel meglepetésszerűen kéri meg a szeretett hölgy kezét. Egyre inkább trend, hogy az eljegyzési gyűrűhöz illő karikagyűrű kollekcióban kerül legyártásra, így harmonikus és ízléses lehet az összhang is.

Kísérő gyűrű

Kísérő gyűrű Álomesküvő Siófok Hajóállomás Szóda
Kép forrása

A kísérő gyűrű nem az eljegyzési gyűrűt jelenti, a két ékszert a nyugati szokásoknak megfelelően együtt adja át a kérő még az esküvő előtt. A kísérőgyűrű, ahogy a nevében is szerepel, a jegygyűrűt kíséri, de csak abban az esetben, ha az eljegyzés karikagyűrűvel történik, így a kísérőgyűrű esztétikailag nagyon hasonlít a karikagyűrűre.A kísérő gyűrű a házasulandó komoly szándékát jelzi a hagyományok szerint, de ma már inkább egy szép gesztusnak számít. Ma nem minden házasságra készülő vásárol kísérő gyűrűt is, sokan csak az eljegyzési gyűrűre gondolnak, pedig a kísérő gyűrűk szépen kiegészítik az eljegyzési gyűrűt, és meglepetésként óriási örömet jelentenek a mennyasszonynak.

Karikagyűrű

Klasszikus Karikagyűrű Esküvő Siófok Hajóállomás Szóda
Kép forrása

A karikagyűrű ma is az összetartozást és a szerelmet jelenti. A jegyben járás során a jegygyűrűt a pár már általában együtt választja ki. A karikagyűrűt hazánkban az eljegyzés után a bal kézen hordják, majd a polgári vagy/és a templomi ceremónia után átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára.

Egy kis érdekesség a sztárok világából

Minden idők három legdrágább eljegyzési gyűrűjét a következő hölgyek kapták:

  1. A legdrágább eljegyzési gyűrűt Liz Taylor kapta Richard Burton-től. A gyűrű értéke 8,8 millió dollár, melyet 2011-ben elárvereztek és állítólag egy gyűjtőhöz került.
Eljegyzési gyűrű a legdrágább gyűrű Liz Taylor Esküvő a Balatonon
Kép forrása
  1. A második helyen Beyonce gyűrűje áll, amit férjétől Jay Z-től kapott.
Eljegyzési gyűrű Beyonce eljegyzési gyűrű Siófok Esküvő a Balatonon
Kép forrása
  1. A dobogó harmadik fokán Paris Hilton áll, aki volt vőlegényétől -, aki nem jutott el a férj státuszig- kapott 4,7 millió dollár értékben, amit a szakítás után a Katrina hurrikán áldozatainak ajánlott fel.
Eljegyzési gyűrű különleges gyűrű Paris Hilton Esküvő a Balatonon
Kép forrása

Borítókép forrása: Stangl Picures- @stanglpictures