Siófok Rózsakert megújul rózsa Szóda esküvői helyszín

Megújul a Rózsakert, az egyik legkedveltebb kültéri esküvői fotózási helyszín Siófokon

2020 őszén kezdődött meg a siófoki Rózsakert felújítása, mely a város egyik legközkedveltebb részén közvetlenül a Balaton-part, a Hajóállomás és a Szóda étterem és rendezvényhelyszín mellett található. A közeli elhelyezkedésnek köszönhetően a nálunk esküdő pároknak csak ki kell sétálniuk, és máris a rózsákkal és vízzel körülvett környezetben készíthetik el kültéri fotóikat. A helyszín adta lehetőségek miatt, melyek közül a legértékesebb a közvetlen parti elhelyezkedés, így nemcsak a tavaszi és őszi esküvőknek ad remek lehetőséget fényképek készítésére, hanem a téli nyáriaknak is. Mindenképpen érdemes számításba venni, ha kültéri fotózási helyszínt kerestek.

A Rózsakert és a kikötő környezetének felújítására a városi költségvetéséből kerül sor. A felújításra megérett közvetlen vízparti sétány a turisták és a házasulandók körében eddig is nagy népszerűségnek örvendett, de a felújítás után még szebb, zöldebb és szilárd burkolattal ellátott környezettel várja majd az idelátogatókat.

Siófok Rózsakert Balaton felújítás Szóda étterem
Kép forrása Folynak a felújítási munkák

A felújítás első ütemében az egy-egy északi szeles idő után vízzel teli, gyöngykaviccsal takart sétálóút új burkolatot kap, valamint megújul a közvilágítás, új padok, kukák, illetve WI-FI és térfigyelő kamerák telepítéséhez szükség alap-infrastruktúra kialakítására kerül sor. Az első ütem tervezett átadása 2021. június 15., így a nyári szezonra biztosan, de ha kedvezően alakulnak az időjárási feltételek, akkor már május elején élvezhetjük az egyik kedvelt, sétálós úti célunkat. Nem beszélve arról, hogy nemcsak az emberek, hanem a vízimadarak is előszeretettel látogatják a Rózsakert és a Hajóállomás környékét, ezért is szeretünk – amikor lehetőségünk adódik rá- nagy sétát tenni, közben csak nézni a Balatont, a hattyúkat, kacsákat…

Siófok Rózsakert hattyúk Szóda
Kép forrása

Mivel a Szóda közvetlenül a Rózsakert mellett található, így beszámolunk a fejleményekről, készítünk fényképeket, és reméljük nemsokára Ti is újra élvezhetitek az itt készült esküvői, baráti, családi fotókat, lesz kedvencetek, ami kikerül az otthonotokban!

Tudjátok: Szerelem- Esküvő- Balaton- Szóda

Siófok Rózsakert megújul Szóda esküvői helyszín
Kép forrása

Borítókép forrása