Sió-zsilip projekt

Sió-zsilip látványterv

Az elmúlt évben kezdődött minden idők egyik legnagyobb zsilip felújítása Siófokon: a Sió-zsilip projekt

Sió-zsilip a felújítás előtt Siófok
Sió-zsilip a felújítás előtt. Kép forrása: hajozás.hu

A régi zsilip elé egy teljesen új, modern vízleeresztő rendszer kerül, míg a hajóáteresztő zsilip is 21.századi formát kap.

A megújulás nemcsak a zsilipet, hanem a környezetét is érinti. Mindenekelőtt a legnagyobb attrakció a Sió-zsilip projekt keretében, hogy az eddig elzárt „hajógyári” szigetet teljesen összekötik és megnyitják a közönség előtt: eltűnik a jelenlegi kapu és a porta is. Így a megnyitó után a régi műtárgyak között a Balaton és a Hajóállomás panorámája mellett nyugodtan sétálhatunk, tölthetünk el családunkkal, barátainkkal is tartalmas időt. A sziget és a zsilip mellett közvetlenül található Krúdy sétány is teljesen megújul, ezzel is létrehozva egy új, mindenki számára vonzó úti célpontot, melyet innentől már nemcsak autók parkolására fogunk használni. A látványtervek önmagukért beszélnek:

Szóda kapcsolódása a megújuló Sió-zsiliphez

Az új Sió-zsilipre és a megújuló szigetre csodálatos panorámát nyújtó éttermünket és kávézónkat mindenképpen vegyétek számításba, ha erre vezet utatok. Érdemes kiülni mindkét teraszunkra: a közkedvelt lenti vagy akár a megújult emeleti teraszunkról is legyen szó páratlan panoráma mellett fogyaszthatjátok el reggeliteket, ebédeteket vagy vacsorátokat, illetve ihatok meg egy jó kávét egy szelet süteménnyel.

Esküvő háttérben a megújult szigettel a Balaton mellett

Igen. Ez nálunk lehetséges. Ha esküvőt tervezel vagy bármilyen más családi, baráti összejövetelt, gyere el hozzánk és nézd meg új, külső helyszínünket az emeleten! Várunk a Szódában!

Tudjátok: Szerelem-Esküvő-Balaton-Szóda

A borítókép forrása: OVF