Megújult a siófoki Rózsakert

Siófok Rózsakert esküvői fotózási helyszín

Megújult a siófoki Rózsakert, az egyik legkedveltebb esküvői fotózási helyszín. Közvetlenül a Balaton-part, a Hajóállomás és Szóda étterem és rendezvényhelyszín mellett található, immáron az első felújítási ütemen átesett Rózsakert átadására 2021. június hónapban került sor.

Esküvői fotózási helyszín

2020 őszén kezdődött meg a siófoki Rózsakert felújítása, mely a város egyik legközkedveltebb részén helyezkedik el. A közeli elhelyezkedésnek köszönhetően a nálunk esküdő pároknak csak ki kell sétálniuk, és máris a rózsákkal és vízzel körülvett környezetben készíthetik el kültéri fotóikat. A helyszín adta lehetőségek miatt, melyek közül a legértékesebb a közvetlen parti elhelyezkedés, így nemcsak a tavaszi és őszi esküvőknek ad remek lehetőséget fényképek készítésére, hanem a téli-nyáriaknak is. Mindenképpen érdemes számításba venni, ha kültéri esküvői fotózási helyszínt kerestek.

Rózsakert Siófok
Kép forrása

Az 1931 óta a város egyik jelképévé avanzsált Rózsakert első ütemének befejezéseként, a hivatalos átadó ünnepségen mind Siófok város polgármestere, Dr. Lengyel Róbert, mind a képviselőtestület számos tagja részt vett. A nemzeti színű szalagot polgármester Úr mellett, Juhász Attila , a képviselő-testület városfejlesztési bizottságának elnöke vágta át. Az újonnan épített sétány parti sávja 4 méter szélesen és 400 méter hosszú szakaszon kőburkolatot kapott. Ezenkívül megújultak a virágágyások is, 17 új kandelábert állítottak fel, új padok és hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre.

Kép forrása

Folytatódik a Rózsakert megújulása

Mint időközben kiderült az első ütem városi finanszírozása mellé a kormány a második és harmadik ütemre 272 millió forintot biztosít. A felújítási munkálatok a balatoni szezon lezárása után, ősszel kezdődhetnek meg.

A végeredmény minden bizonnyal egy gyönyörű, színpompás Rózsakert lesz, mely reméljük nem sokára a Dísztérrel együtt egy új, közösségformáló szerepet is betöltő, Siófok város hírnevéhez méltó helyszínként „születik” újjá. Ezzel is felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek!

Ha kíváncsiak vagytok, milyen szép lett, töltsetek el nálunk néhány napot: http://siofok-apartmanok.info/

Tudjátok: Szerelem- Esküvő- Balaton- Szóda

Ha sétáltok, akkor mindenképpen kóstoljátok meg a Rózsakert mellett található Szóda étterem és rendezvényhelyszín által forgalmazott, országos hírű Damniczki fagylaltot. Számtalan kedvelt íz mellett, mint amilyen a Vörösboros málna- év fagylaltja 2013-ban, Pisztácia, Feketeteás málna bergamonttal pisztáciával, ne hagyjátok ki a különleges, zöldséges fagylaltokat se. Ilyen a Kaliforniai pirospaprikás málna vagy a Bazsalikomos cékla. Ha pedig már kimerültettek a sétában, üljetek be és kérjetek egy finom kelyhet, egy jó kávét, lazulást elősegítő koktélt vagy egy papifröccsöt. Szánjatok időt magatokra, beszélgessetek, kapcsolódjatok ki…

Gyertek el, nézzetek körül nálunk, a mi városunkban. A cél: Siófok.

Borítókép forrása